Košice a okolie teraz s dopravou zadarmo*

Košík 0 0.00

Blendy

kategória ⎯ blendy

„Blendy dokážu udržať v káve harmóniu a vedia ponúknuť istú konzistentnú rutinu.“
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*
PRI NÁKUPE NAD 40€ - POŠTOVNÉ ZDARMA*

Prečo venujeme rovnakú
pozornosť praženiu kávových zmesí, ako výberovej káve?

V samotnom základe kombinujeme zmesi z rôznych krajín. Chceme dosiahnúť unikátny chuťový prejav, a preto naše blendy pražíme s citom a ohľadom na rôznorodosť oboch kávových odrôd. Niektoré z nich sú výsledkom experimentovaní a testov, zatiaľ čo ostatné požadovaného chuťového profilu.

„Blendy dokážu udržať v káve harmóniu a vedia ponúknuť istú konzistentnú rutinu.“  

Zmesy Arabika—Robusta sú stále bežné a žiadané, najmä pre espresso, ktorého esenciálnu chuť tvorí Arabika a Robusta dopĺňa vyšší pomer kofeínu, intenzity a krému. Robusta je preferovaná a obľúbená káva talianskeho štýlu, ktorej chuťový profil je v súlade s tradičným výrazom talianskeho espressa.

Kávovník mohutný
lat. Coffea canephora

Robusta pochádza z Afriky, kde bola identifikovaná v roku 1800 v subsaharských regiónoch západnej a strednej časti krajiny, ako je Demokratická republika Kongo a Uganda. Dodnes sa pestuje v Afrike, tiež Ázii (vrátane Indonézie a Indie, no obzvlášť vysokú produkciu má Vietnam). Brazília takisto produkuje značné množstvo.

Robusta je podstatne jednoduchšia na produkciu ako arabika, a preto sa pestuje v nižších n. m. výškach. V týchto ohľadoch ide o „robustnejšiu“ kávovú rastlinu ako jej sesterské druhy. Nie náhodou obsahuje viac kofeínu ako arabika, je to takmer dvakrát viac.

Dorastá do výšky 612 m. Má tuhšie, mierne vlnité, eliptické, jasne zelené, až 30 cm dlhé listy. Biele až ružovkasté kvety vyrastajú zo zväzočkov v úžľabí listov. Plodom je priblížne 1,5 cm veľká kôstkovica obsahujúca 2 semená s obsahom kofeínu 2—4%. Kvalita tejto odrody je však nižšia ako u kávovníka arabského. Hoci arabika v súčasnosti dominovala globálnej produkcii kávy nad robustou so širokým rozdielom – približne 80/20, podľa World Coffee Research teraz robusta tvorí o niečo viac ako 40% kávy pestovanej na celom svete.

Kávovník mohutný
lat. Coffea canephora

Robusta pochádza z Afriky, kde bola identifikovaná v roku 1800 v subsaharských regiónoch západnej a strednej časti krajiny, ako je Demokratická republika Kongo a Uganda. Dodnes sa pestuje v Afrike, tiež Ázii (vrátane Indonézie a Indie, no obzvlášť vysokú produkciu má Vietnam). Brazília takisto produkuje značné množstvo.

Robusta je podstatne jednoduchšia na produkciu ako arabika, a preto sa pestuje v nižších n. m. výškach. V týchto ohľadoch ide o „robustnejšiu“ kávovú rastlinu ako jej sesterské druhy. Nie náhodou obsahuje viac kofeínu ako arabika, je to takmer dvakrát viac.

Dorastá do výšky 612 m. Má tuhšie, mierne vlnité, eliptické, jasne zelené, až 30 cm dlhé listy. Biele až ružovkasté kvety vyrastajú zo zväzočkov v úžľabí listov. Plodom je priblížne 1,5 cm veľká kôstkovica obsahujúca 2 semená s obsahom kofeínu 2—4%. Kvalita tejto odrody je však nižšia ako u kávovníka arabského. Hoci arabika v súčasnosti dominovala globálnej produkcii kávy nad robustou so širokým rozdielom – približne 80/20, podľa World Coffee Research teraz robusta tvorí o niečo viac ako 40% kávy pestovanej na celom svete.

História — Espresso

Po 16. st. sa pestovanie kávy zásadne zvýšilo a stalo sa ekonomickým vyrábať predvídateľnejšie, rozmernejšie a zreteľnejšie zmesi.

Najstaršie európske kaviarne sa pri získavaní fanúšikov spoliehali práve na zmesi. Napriek tomu, že sa kritici báli „nápoja demokracie“ – a panovníci, ktorí prikazovali svojim poddaným vyhýbať sa káve – jej príťažlivosť bola nezastaviteľná.

Keď kávové spoločnosti vzrástli, do módy prišli predmleté ​​kávy a výsledkom bol celkový pokles kvality. Výnimkou bolo talianské espresso, ktoré si zachovalo svoju kvalitu aj napriek tomuto trendu.

V roku 1901 Luigi Bezzera z Milána v Taliansku patentoval prvý kávovar s extrakciou pary a horúcej vody, ktorý vynikal svojou rýchlosťou a efektívnosťou v porovnaní s inými. Espresso bolo objavené v 80. rokoch 19. storočia a stalo sa nepostrádateľným. Dnes je espresso najrozšírenejším nápojom sveta.

História — Espresso

Po 16. st. sa pestovanie kávy zásadne zvýšilo a stalo sa ekonomickým vyrábať predvídateľnejšie, rozmernejšie a zreteľnejšie zmesi.

Najstaršie európske kaviarne sa pri získavaní fanúšikov spoliehali práve na zmesi. Napriek tomu, že sa kritici báli „nápoja demokracie“ – a panovníci, ktorí prikazovali svojim poddaným vyhýbať sa káve – jej príťažlivosť bola nezastaviteľná.

Keď kávové spoločnosti vzrástli, do módy prišli predmleté ​​kávy a výsledkom bol celkový pokles kvality. Výnimkou bolo talianské espresso, ktoré si zachovalo svoju kvalitu aj napriek tomuto trendu.

V roku 1901 Luigi Bezzera z Milána v Taliansku patentoval prvý kávovar s extrakciou pary a horúcej vody, ktorý vynikal svojou rýchlosťou a efektívnosťou v porovnaní s inými. Espresso bolo objavené v 80. rokoch 19. storočia a stalo sa nepostrádateľným. Dnes je espresso najrozšírenejším nápojom sveta.

~ Arabiky

Radšej pestrejšie tóny a chute?
Objav naše svieže a lahodné Arabiky.

Predchádzajúci
Ďalšie

Newsletter

Pridaj sa k nám, získaj 10% na svoju prvú objednávku a vždy čerstvý NWSLTR*

Odoslaním e-mailu súhlasíte s našimi obchodnými podmienkami a zásadami ochrany osobných údajov.

01_ Ako funguje vaše predplatné kávy?

Už čoskoro…

 

02_ Ktorú kávu odporúčate na domáce espresso?

Pravda, ktorá nie príliš poteší: Keď sa rozhodnete ísť neistou cestou môže sa stať, že vaše domáce espresso bude ako zoskok padákom s odretými ušami.

Dnes sú dostupné kvalitné kávovary za pomerne prijateľné ceny. Ak máte naozaj radi dobrú kávu, vaša investícia sa vám vráti.

Akonáhle máte svoj domáci setup v poriadku, cesta k príprave kvalitného espressa sa stáva optimistickejšou a chutnejšou a plnou kávových zážitkov.

Vyskúšajte náš najobľúbenejší espresso blend INTERCITY.

 

03_ Mám rád filter, aký je váš tip?

Filter vás v každej jeho podobe zoberie za horizont, ide o majstrovský spôsob prípravy kávy.

Odporúčame našu RWANDU KAMONYI WOMEN COFFEE.

 

04_ Viete mi kávu pomlieť?

Samozrejme. Typ mletia nám uveďte do poznámky.

 

05_ Máte aj bezkofeínovú kávu?

Áno, máme organický decaf.

 

06_ Ako správne skladovať kávu a jej trvanlivosť?

Kávu odporúčame skladovať na chladnom a suchom mieste v pôvodnom obale alebo vzduchotesnej nádobe.

 

07_ Máte dopravu zadarmo?

Dopravu zadarmo poskytujeme pri nákupe nad 40€. Lokálne objednávky v Košiciach si môžete vyzdvihnúť v našich predajniach.

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

FAQ ⎯ Časté otázky ⎯

Zopár naších tipov,

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Doraz® ⎯ Made my day ⎯

Môj košík
Chýba ti 40.00 a dopravu máš ZDARMA!
Váš košík je prázdny.

Zdá sa, že ste sa ešte nerozhodli.